Schoonmaken van een restaurant of bar kan vergeleken worden met tandenpoetsen. Je begint en eindigt je dag ermee.. Het is niet het meest leuke om aan het eind van de dag nog te moeten doen. Het is echter wel heel belangrijk., wanneer je het namelijk niet doet of niet goed genoeg kan dat vervelende gevolgen hebben.
Een werkdag in de horeca
In de horeca is geen werkdag hetzelfde. Toch zijn er ook in de horeca dingen die je dagelijks
weer moet doen. Als er namelijk een branche is waar er dag in dag uit keihard wordt gewerkt,
is dat de horeca. Vanaf het moment dat de eerste gasten arriveren moet er
hard gewerkt worden en dat harde werken stopt pas weer wanneer alle gasten weer weg zijn.
Niet alleen het harde werken is iets wat dagelijks terugkomt in de horeca, ook het
schoonmaken komt dagelijks aan bod. In de horeca begin je de dag en sluit je de dag af met
schoonmaken. Voor de eerste gasten arriveren moet alles er al schoon bijstaan. Wanneer alle gasten weer weg zijn begint de schoonmaak opnieuw., denk daarbij aan het ontvetten van de vloeren, ingebrand vet in de oven verwijderen en de roosters van de afzuigkap reinigen.
Hygiëne
Naast persoonlijke hygiëne van de werknemers is het ook belangrijk de hygiëne van de horecagelegenheid zelf te onderhouden. Een horecagelegenheid is immers een plek waar eten klaargemaakt en geserveerd wordt en door middel van goede schoonmaak wordt de verspreiding van bacteriën zo veel mogelijk voorkomen.
Dat hygiëne in de horeca belangrijk is, blijkt uit het feit dat alle horecabedrijven moeten
voldoen aan een “hygiënecode voor de horeca”. Goede schoonmaak zorgt er dus voor dat
het restaurant of de bar zowel hygiënisch is als werkplek en een fijne plek is om te komen
voor de gasten.
Schoonmaak
De schoonmaak in de horeca gaat veel verder dan alleen de tafels en stoelen schoonmaken.
Bij een horecagelegenheid zijn er verschillende schoonmaakklussen te vinden:
– Roosters afzuigkap reinigen
– Gasfornuis schoonmaken
– Toiletten reinigen
– Oven/magnetron schoonmaken
– Vloer ontvetten
En zo kunnen we nog wel even doorgaan, kortom genoeg schoonmaakklussen die ieder een goede aanpak vragen.
Passende oplossing
Optimale hygiëne wordt pas bereikt wanneer iedere schoonmaakklus op de juiste manier wordt aangepakt.. Je kan als horecaonderneming kiezen voor iedere schoonmaakklus een apart schoonmaakmiddel aan te schaffen en uiteindelijk meerdere planken vol te hebben staan met schoonmaakmiddelen.
Je kan ook kiezen voor de oplossingen van SuperCleaners Retail. Met de keuze voor SuperCleaners Retail kies je voor een paar schoonmaakmiddelen die alle mogelijke schoonmaakklussen kunnen bestrijden op een professionele manier!