Zelf een muur impregneren: zo doe je dat

Zelf een muur impregneren. Het lijkt misschien een taak voor professionals, maar met de juiste producten en goede informatie kun jij dit zeker ook! In deze blogpost laten we jou zien hoe jij zelf muren kunt impregneren. Zo voorkom je hoge kosten en bescherm je je muur wel tegen vocht en vuil. Wist je trouwens dat het impregneren van je muur ook brandwerend werkt? Alle reden dus om jouw muur te voorzien van krachtig impregneermiddel. Lees in onze blogpost hoe je een muur impregneert en welk product je het best kunt gebruiken. Dit kun jij zeker als handige thuisklusser. Succes!

Buitenmuren impregneren vocht

Super gevel impregneermiddel op waterbasis

Hoe impregneer je een muur?

Om zelf een muur te impregneren, is het belangrijk dat je beschikt over het juiste impregneermiddel. Het Super Impregneermiddel is een professioneel product op basis van water. Je kunt het gebruiken op bestaande én nieuwe ondergronden, zoals pleisterwerk, natuursteen, beton, gebakken steensoorten en kalkzandsteen. We raden dit goede impregneermiddel aan, omdat er ontzettend veel voordelen aan kleven: 

 

 • Vocht- en vuilafstotend
 • Preventief tegen groei van schimmels, mos en algen
 • Brandvertragend
 • Graffiti hecht minder
 • Voorkomt scheuren in de voegen en stenen
 • 10 jaar garantie

Voorbereidingen voor het impregneren

In een paar stappen kun je zelf een muur impregneren, zodat de muur beschermd is tegen vocht en vuil. Koop dit impregneermiddel in één van de fysieke of online verkooppunten van SuperCleaners en volg vervolgens het onderstaande stappenplan.

 1. De weersomstandigheden
  Voordat je begint met impregneren is het belangrijk even het weer te bekijken. Er zijn namelijk een aantal weersomstandigheden wanneer het niet handig is om je muur te impregneren. Impregneermiddel heeft 24 uur nodig om in te trekken, dus het moet droog zijn.

   

 2. Schone ondergrond
  Zorg ervoor dat de muur vrij is van klei en andere losse stukken vuil. Wij raden aan om de muur vóór het impregneren eerst te reinigen. Dat kan met de Super Gevelreinigingspasta en de hogedrukspuit.

   

 3. Afdekken
  Impregneermiddel is sterk vloeibaar reinigingsproduct en daarom moeten alle delen die niet geïmpregneerd hoeven te worden, goed worden afgedekt. Dat geldt voor kozijnen, deuren, vensterbanken, ramen en de bestrating.

   

 4. Super Impregneermiddel aanbrengen
  Breng het Super Impregneermiddel aan met een vloei- of spraymethode en werk in banen van boven naar beneden.

   

 5. Zelfbescherming
  De Super Impregneermiddel is erg krachtig. Het is daarom belangrijk om oude kleding te dragen. Dat kans dat je morst, is best groot en dat maakt minder uit als je oude kleding draagt. Bescherm ook je ogen en handen goed door een veiligheidsbril en handschoenen te dragen.

 

Ga je zelf je muur impregneren, maar twijfel je of deze al eens behandeld is? Kies dan voor het Super Impregneermiddel Solvent. Wanneer je klaar bent met het impregneren, is je muur 10 jaar beschermd tegen vocht en vuil!

Stappenplan: zelf een muur impregneren

 1. Verwijder zand, klei en overige losse delen van de muur.
 2. Maak de muur vetvrij met de Super Ontvetter of Super Industriereiniger.
 3. Beoordeel de muur op aanwezig vocht en laat plekken eventueel eerst goed opdrogen.
 4. Tref voorzorgsmaatregelen om rondvliegende spatten te vermijden.
 5. Verwijder eventuele spatten direct met de ontvetter of industriereiniger.
 6. Tijd om zelf de muur te impregneren. Breng het impregneermiddel aan met een vloei- of spraymethode bij droog weer en een temperatuur van minimaal °8 C.

 

Let op: het impregneermiddel dient goed te worden opgenomen met een minimaal verbruik van 0,5 liter per vierkante meter.

Impregneer voortaan zelf alle muren

In het lijstje hieronder zie je diverse online winkels staan die ons Super Impregneermiddel verkopen. Zo kun je het middel snel in huis halen. Natuurlijk zijn er ook meerdere offline verkooppunten waar je terechtkunt voor de producten van SuperCleaners. Schaf het impregneermiddel aan en start zelf met het impregneren van een muur. Heb je nog vragen over het product? Neem dan gerust contact op met een van onze verkooppartners of onze eigen klantenservice.

Bestel de impregneermiddel op waterbasis online

Super Impregneermiddel 5L

Super Impregneermiddel Solvent 5L

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van nieuwe schoonmaak tips?

Schrijf je direct gratis in voor onze periodieke nieuwsbrief en ontvang de laatste schoonmaaktips direct in je mailbox.