Stap voor stap een gevel reinigen en impregneren

Het is belangrijk om een gevel periodiek te reinigen en eens in het decennium te impregneren. Waarom? Gevels hebben het best zwaar te verduren zo het hele jaar door. Ze hebben te maken met uitlaatgassen, weersomstandigheden en soms ook met mossen en algen. Reinig en impregneer jij als vakman regelmatig gevels? Dan is het belangrijk om over de juiste reiniger te beschikken. In dit informatieve artikel lees je alles over de professionele oplossing van SuperCleaners én geven we je een duidelijk stappenplan. Met behulp van ons krachtige product kun jij gas geven op iedere gevelreinigingsklus en ben je binnen no-time op weg naar jouw volgende opdrachtgever.

Voeg deze krachtige producten toe aan jouw werkkoffer

Om goed aan de slag te kunnen met het reinigen en impregneren van een gevel, zijn er twee producten onmisbaar in jouw werkkoffer. Het eerste artikel is de Super Gevelreinigingspasta en het tweede product is het Super Impregneermiddel. Deze twee professionele oplossingen maken jouw gevelproject een stuk eenvoudiger. 

 

De voordelen van de reinigingspasta zijn:

 

 • Veilig voor voegen
 • Eenvoudig aan te brengen met blokkwast of borstel
 • Klevende pasta voor goede hechting
 • Geschikt voor de reiniging van bakstenen, klinkers, natuursteen en beton

 

De voordelen van het impregneermiddel (op waterbasis) zijn:

 • Voorkomt aanslag op de gevel
 • Maakt de gevel waterafstotend
 • Behandelt vocht in de muur
 • Graffiti kan zich minder hechten

Super Gevelreinigingspasta

Stappenplan: gevel reinigen en impregneren

Tijd om de gevel te reinigen en te impregneren. We raden aan om de producten eerst op een onopvallend stuk van de gevel uit te proberen, zodat je kunt zien wat het resultaat wordt. Daarbij mag je de producten niet in de volle zon gebruiken, want dat is niet goed voor de werking van de krachtige middelen.

 

 1. Maak de gevel vochtig. Hierdoor beperk je het gebruik van de gevelreinigingspasta.
 2. Breng de gevelreiniger met een blokkwast of verfrol aan op de gevel.
 3. Laat het product minstens vijf minuten inwerken.
 4. Spuit de reinigingspasta af met warm water. Koud water kan ook, maar warm water werkt beter.
 5. Zorg ervoor dat de gevel helemaal is gereinigd en is opgedroogd.
 6. Breng het impregneermiddel aan op de gevel om ervoor te zorgen dat de gevel voor de komende tien jaar waterafstotend is.

Maak jouw werkkoffer compleet met onze professionele producten

Bespaar tijd door een gevel te reinigen en te impregneren met de gevelreiniger en het impregneermiddel van SuperCleaners! Je zult merken dat je veel korter bezig bent met ieder project en daardoor veel sneller door kunt naar het volgende project (of kunt genieten van je welverdiende vrije avond). In het onderstaande lijstje zie je bij welke online verkooppartners je onze producten kunt kopen. Natuurlijk zijn er ook genoeg fysieke winkels waar je terechtkunt voor onze professionele producten. Heb je vragen of wil je meer informatie over de artikelen? Neem dan gerust contact op met de klantenservice van de desbetreffende verkooppartner of met onze eigen supportafdeling. We denken graag met je mee!

Scoor onze sterke gevelreinigingspasta en reinig je muur!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ben altijd als eerste op de hoogte van nieuwe product lanceringen, acties, tips en adviezen.